fredag 12 oktober 2012

Are you maltese? French? You look spanish.

Imorgon firar jag och Malta en vecka. En vecka på hög nyförälskelse-nivå. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet. Tur är det väl också att Medelhavet ligger på gångavstånd. Känner mig nästan som hemma här eftersom folk kan komma fram och börja snacka maltesiska med mig eftersom de tror jag härifrån. Ingen som tror att jag är svensk eftersom jag inte är blond. Men ja, vad har jag då haft för mig denna första veckan?

Jo;

Måndag till fredag så har jag jobbat mellan 9-17 varje dag. Eller ja, jag har haft utbildning på jobbet så jag så småningom ska kunna jobba på riktigt. Det har varit intensiva dagar med mycket ny information och framförallt har det varit svårt att vänja sig till hettan och luftfuktigheten. Lägenheten jag bor i ligger ca. 10 minuters gångavstånd till jobbet, men svetten har ändå pärlat sig på den lilla sträckan trots att jag klätt mig så svalt som möjligt... Men jag ska inte klaga. Att ta en after-work vid havet är inte helt fel.
Efter jobbet har jag åkt in till Silema och kollat läget där. Så vackert område med massor av restauranger  affärer, caféer och ja! Det är en stad med hög puls, vilket gillas!

Det är verkligen många olika kulturer blandade här på Malta och man har alla olika språk talas runtomkring sig. Särskilt här i mitt område eftersom Maltas enda universitet ligger ett stenkast från lägenheten, vilket ger upphov till många mysiga, närliggande studentcaféer. Igår vart jag och pappa på en av dessa på min lunch rast och åt. Väldigt mysigt!

Nej, nu ska jag och min roomie baka lite bröd tänkte vi. Lättare sagt än gjort eftersom maltesiska kök inte har någon vidare utrustning.... Suck. Har redan upptäckt en massa brister i detta lands system alltså.
Imorgon blire strandhäng eftersom de annonserats att det ska var 29 grader...

Bjuder på lite bilder från veckan:

Silema

Kvällshäng på klipporna i Silema


 Silema

Silema

Lunchdate i Msida

Kaosartad malta-traffik....

Silema
Jag bakade paj till mina roomies och fick värmande kärleksförklaringar...

...som sagt, söta!




1 kommentar: